McMurtry Speirling
McMurtry Speirling

Automobilul electric McMurtry Spéirling, dezvoltat special pentru competiții a primit aprobarea de a participa la zilele de teste pe Donington Park

Pe 22 noiembrie McMurtry Automotive a anunțat că este prima companie care a dezvoltat un automobil electric pentru circuit care a primit aprobarea de a participa la testele oficiale pe pistă alături de mașinile cu combustie internă.

McMurtry Spéirling pe Donington Park

O premieră pentru vehiculele electrice din Marea Britanie și un pas spre constituirea unei noi echipe de curse, McMurtry a primit aprobarea ca modelul McMurtry Spéirling să participe la zilele de teste MotorSport Vision de pe Donington Park.

Fiind o mașină concepută special pentru pistă, McMurtry Speirling se anunță a fi interesantă de pilotat pe un circuit de înaltă calitate, alături de alte mașini pilotate la rândul lor de piloți licențiați.

Este un pas important pentru motorsportul britanic, deoarece până acum, vehiculele electrice nu putea fi prezente în zilele de teste mixte, datorită îngrijorărilor de ordin tehnic asociate cu bateriile de voltaj mare, ce puteu cauza probleme pilotului sau în cazul unor proceduri asociate incendiilor.

McMurtry a rezolvat problemele de safety

McMurtry s-a pus serios pe treabă, după ce a prezentat prima dată mașina în iulie anul acesta și a lucrat împreună cu echipele de securitate ale MotorSport Vision pentru a putea obține aprobarea ca Spéirling să poată fi prezent pe pistă în ziele pentru testele mixte de pe Donington.

McMurtry a produs echipamente de antrenament și teste pentru comisarii MSV și a echipat Spéirling cu sisteme suplimentare de siguranță cu scopul de a întruni toate standardele.

McMurtry Spéirling devine primul automobil electric de curse din UK care primește aprobarea de a fi prezent alături de modele cu combustie la zilele de teste mixte.

Spéirling în liga bună

Până acum vehiculele electrice au mai luat parte la ziele de teste pe diverse piste, unul dintre acestea, UK-EV track day, fiind dedicat exclusiv acestora, pe Llandow Circuit, la începutul acestui an, iar modele de stradă EV au primit aprobarea pentru zile mixte de teste încă de mai mult timp. Dar acele evenimente nu erau teste oficiale de pre-sezon, ceea ce căuta de fapt McMurtry pentru Spéirling.

Deblocarea acestor evenimente de elită din motorsport va permite Spéirling să acumuleze experiență pe aceste circuite la un nivel superior celei acumulate în evenimente standard de tip track day.

Atuul Spéirling sunt bateriile

Un alt motiv care a oprit accesul vehiculelor elctrice pe pistele de top ține chiar de concept. Multe EV-uri nu beneficiază de sisteme eficiente de regenerare a bateriilor sau de suficientă capacitate sau chiar de posibilități multiple de încărcare pentru ca un astfel de eveniment să fie eficient.

McMurtry a depășit aceste obstacole creând un vehicul compact, ușor și eficient care a re o bună autonomie pentru pistă și necesită doar scurte pauze pentru reîncărcare. Complementar prizele trifazice care se regăsesc în majoritatea boxelor din paddock sunt suficiente pentru a încărca mașina între sesiuni, nefiind necesare costisitoarele fast-chargere DC. Astfel, nu există probleme de încărcare pentru ca Spéirling să poată fi testat la adevăratul potențial.

McMurtry Speirling
McMurtry Speirling

Sursa:newspress