Bridgestone și EVBox
Bridgestone și EVBox

Bridgestone EMIA și EVBox Group vor colabora pentru extinderea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice în Europa.

O nouă rețea de încărcare pentru vehicule electrice

Bridgestone, lider global în anvelope și cauciuc, ce oferă soluții pentru o mobilitate sigură și durabilă, și EVBox, furnizor important de soluții de încărcare a vehiculelor electrice (EV), anunță astăzi un nou parteneriat pe termen lung pentru extinderea infrastructurii de încărcare a Europei cu până la 3.500 de noi porturi de încărcare în rețeaua europeană Bridgestone de vânzare cu amănuntul și servicii, care include mărci de top precum Speedy și First Stop.

Bridgestone și EVBox
Bridgestone și EVBox

Proiectul care se va derula pe cinci ani, este cel mai recent sprijin din partea Bridgestone pentru adoptarea vehiculelor electrice.

Acesta va începe în Franța și Italia și se va extinde în Marea Britanie, Germania, Polonia, Spania și alte țări europene.

Noua rețea de încărcare a Bridgestone

Noua rețea de încărcare a Bridgestone va consta atât în stații de încărcare normale, cât și stații rapide, instalate în locații strategice și va fi accesibilă tuturor șoferilor de vehicule electrice, atât vehiculelor private, cât și celor din flote.

Porturile de încărcare rapidă vor fi instalate pe rutele cu cerere ridicată pentru ca persoanele aflate în tranzit să reîncarce rapid.

Parteneriatul va fi facilitat prin intermediul TSG, partener al EVBox, liderul european în servicii tehnice pentru soluții de mobilitate, care va avea un rol important în proiectarea, instalarea și întreținerea infrastructurii de încărcare EV în rețeaua europeană de vânzare cu amănuntul și servicii a Bridgestone.

130 000 de porturi de încărcare

Datorită parteneriatului dintre Bridgestone și EVBox, șoferii și flotele EV vor avea acces la una dintre cele mai mari rețele de încărcare din Europa, compusă dintr-o rețea publică de încărcare de peste 130.000 de porturi și 3.500 de noi porturi de încărcare, printr-o singură soluție: un card dedicat sau aplicație mobilă, facilitată prin software-ul de Gestionare a Încărcării EVBox.

Oferind acces la toate aceste opțiuni de încărcare în toată Europa, aplicația (sau cardul) oferă un plus de confort și eficiență utilizatorilor săi printr-o platformă centralizată pentru plăți și facturare, oferind date despre obiceiuri de reîncărcare și va permite utilizatorilor să călătorească de la Madrid la Helsinki folosind aceeași soluție unică.

Stații de încărcare la domiciliu

Prin parteneriatul cu EVBox, rețeaua de retail a Bridgestone va oferi șoferilor EV posibilitatea de a cumpăra și instala stații de încărcare EV la domiciliu, consolidând angajamentul companiei de a îmbunătăți accesibilitatea EV-urilor ca o alegere de mobilitate mai durabilă.

Susținerea adoptării mobilității electrice în Europa

Bridgestone consideră vehiculele electrice drept o oportunitate imensă de a reduce emisiile de CO2 și de a face mobilitatea mai durabilă din punct de vedere ecologic, având în vedere că 20% din vânzările de mașini noi în Europa în 2025 se preconizează a fi vehicule electrice1.

Cu toate acestea, există încă multe bariere de depășit înainte ca un viitor complet electric să poată fi realizat: cercetările anuale realizate de Bridgestone cu privire la preluarea vehiculelor electrice în întreaga Europă au constatat că, pentru respondenții care nu au în vedere achiziționarea unui vehicul electric, 50% au menționat ca motiv principal infrastructura de încărcare insuficientă2.

Mercedes-Benz România și ENGIE România parteneriat pentru mobilitatea electrică

Această provocare este abordată de pachetul UE „Fit for 55”, care solicită statelor membre să extindă capacitatea de încărcare în conformitate cu vânzările așteptate de vehicule cu emisii zero și să instaleze puncte de încărcare și alimentare la intervale regulate pe autostrăzile majore3.

Bridgestone investește în dezvoltarea anvelopelor premium

Ca parte a angajamentului său de a contribui la modelarea unui viitor durabil al mobilității, Bridgestone își transformă afacerea pentru a sprijini trecerea la vehicule electrice. Printr-o abordare complet integrată, Bridgestone investește în dezvoltarea anvelopelor premium și a tehnologiilor de anvelope pentru vehicule electrice, precum și a soluțiilor dedicate flotei și mobilității.

Bridgestone și EVBox
Bridgestone și EVBox

Compania colaborează, de asemenea, cu principalii producători de vehicule electrice și dezvoltă o rețea de vânzare cu amănuntul și service pregătită pentru vehiculele electrice – oferind servicii de întreținere a vehiculelor electrice și anvelope, încărcare EV și servicii mobile pentru vehicule electrice, toate sub o singură umbrelă. Ajutorul acordat pentru extinderea infrastructurii de încărcare a Europei prin parteneriatele EVBox și TSG reprezintă o etapă importantă în această călătorie.

Evoluăm și creștem alături de mobilitatea electrică și cerințele sale”

 Christophe de Valroger, VP Retail Operations al Bridgestone EMIA, a declarat: „Bridgestone se angajează să contribuie la transformarea viitorului electric în realitate, colaborând cu producătorii de top EV pentru a dezvolta anvelope premium și tehnologii durabile care îndeplinesc cerințele specifice ale EV-uri.

910 milioane de euro a plătit Bridgestone Europe pentru Tomtom Telematics

De asemenea, cheia acestor eforturi este construirea unei rețele de retail și servicii cu adevărat pregătite pentru vehicule electrice. Prin acest parteneriat vom sprijini extinderea atât de necesară a infrastructurii de încărcare a Europei și le vom oferi șoferilor de vehicule electrice și operatorilor de flote comoditatea și eficiența pe care o cer.

EVBox este un lider în dezvoltarea industriei de încărcare EV din 2010, și este, cu siguranță, partenerul potrivit pentru noi”.

„Bridgestone este o afacere incitantă de modelare a unui viitor durabil al mobilității. Am văzut că acest lucru prinde viață prin multe dintre recentele sale anunțuri și parteneriate și suntem mândri că lucrăm alături de o companie cu ambiții similare”, a declarat Bram Poeth, CCO la EVBox Group. „Această colaborare marchează începutul unui nou parteneriat pe termen lung între liderii din industrie, care va evolua și va crește alături de e-mobilitate și cerințele acesteia”, a mai adăugat CCO-ul EVBox Group.

——–

  • Sursa: Estimările interne ale Bridgestone bazate pe Frost & Sullivan, BCG, ACEA, LMC, Transport & Environment, și IHS, 2020.
  • Rezultatele cercetării interne Bridgestone, realizată în 2021 cu peste 3.000 de clienți europeni din Franța, Germania, Italia, Polonia, Spania și Marea Britanie.
  • Fiecare 60 de kilometri pentru încărcarea electrică și fiecare 150 de kilometri pentru

Bridgestone este anvelopa oficială a Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020