IONIQ 5

Hyundai IONIQ 5 prezentat în premiera națională în cadrul Țiriac Collection

Hyundai IONIQ 5 va fi prezentat, în premieră națională, în cadrul expoziției Țiriac Collection, vineri, 10 septembrie.

IONIQ 5

Noul crossover 100% electric are o autonomie urbana de pana la 686 de km, un design inovator si permite o incarcare ultra-rapida.

„IONIQ 5 este rezultatul unei noi abordari, un model iconic care ofera o experienta captivanta de mobilitate”, a declarat Teodor Brusalis, Director Executiv – Hyundai Auto Romania.

IONIQ- primul model al brandului

Primul model electric al brandului IONIQ a fost dezvoltat avand la baza noua platforma Hyundai pentru vehiculele electrice – Electric Global Modular Platform.

IONIQ 5

E-GMP ofera, in modul standard, posibilitatea de incarcare la 800 V, dar si la 400 V, fara necesitatea unor componente sau adaptoare suplimentare.

IONIQ 5 este unul dintre primele vehicule electrice din lume echipat cu infrastructura de 800 V, care permite încărcarea bateriei de la o capacitate de 10% pana la 80% în doar 18 min. (WLTP).

100km autonomie după o încărcare de 5 minute

Mai mult, pentru o durata de incarcare de 5 min., autovehiculul ofera o autonomie de 100 km. De asemenea, functia V2L permite alimentarea sau incarcarea oricarui dispozitiv electric (ex.: bicicleta electrica, scuter electric, echipament de campare), chiar si a altor autovehicule electrice.

IONIQ 5

Portul V2L este amplasat sub scaunele din spate si poate fi activat atunci când mașina este pornită. Spre deosebire de cel interior, cel de-al doilea port (situat la exterior) asigură alimentarea, chiar și atunci cand autovehiculul este oprit.

În plus, modelul poate fi echipat cu plafon solar care poate preveni descarcarea bateriei, oferind in acelasi timp o autonomie suplimentara.

Patru versiuni de echipare pentru România

Pe piața locală, modelul este disponibil cu bateria de 73 kW, clienții având posibilitatea de a alege dintre patru versiuni de echipare:

Premium – 217 CP – 2WD; autonomie: 481 km – regim mixt; 686 km – regim urban;

Luxury – 217 CP – 2WD; autonomie: 451 km – regim mixt; 646 km – regim urban;

Premium – 305 CP – 4WD; autonomie: 460 km – regim mixt; 640 km – regim urban;

Luxury – 305 CP – 4WD; autonomie: 430 km – regim mixt; 594 km – regim urban.

Toate variantele ating o viteza maxima de 185 km/ h.

IONIQ 5 – echipat cu sistemul HDA2

IONIQ 5 este primul model Hyundai echipat cu sistem de asistențâ pentru condusul pe autostrada (HDA 2).

Utilizând camera video, senzorii radar din față, precum si datele furnizate de sistemul de navigație, HDA 2 permite controlul vitezei și a distanței până la vehiculul din față, precum și centrarea autovehiculului pe banda de deplasare.

IONIQ 5

În plus, IONIQ 5 dispune și de un sistem inteligent de asistență pentru parcarea de la distanta (RSPA); sistem de asistență la coliziunile frontale (FCA) cu funcție de evitare a coliziunilor în intersecții (FCA-JX); funcție inteligentă de avertizare asupra vitezei limită (ISLW); sistem de atenționare a conducătorului auto (DAW); sistem de monitorizare a unghiului mort (BVM); sistem de monitorizare 360° (SVM); sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni in timpul parcarii (PCA).

Un design progresist

Aspectul progresist al autovehiculului exploreaza noi forme de design. Arhitectura farurilor și a stopurilor urmărește direcția stilistică Parametric Pixels, creând o semnătura luminoasă inconfundabilă.

IONIQ 5

Capota de tip „clamshell” (in premiera pentru un model Hyundai) și jantele de 20 inchi (cea mai mare dimensiune pentru un model electric Hyundai) contribuie la imbunatatirea performantelor aerodinamice.

Interiorul a fost reinterpretat ca un spatiu pentru relaxare. Consola centrala mobila oferă libertate de mișcare, fiind mai mult decat un compartiment static de depozitare.

În plus, pasagerii din spate se pot bucura de spatiu amplu. Materialele ecologice utilizate reflecta stilul de viață al clienților, care acorda o atentie deosebita solutiilor de mobilitate sustenabila. Noul model al gamei Hyundai dispune de un portbagaj spate (531 l, respectiv 1.591 l, prin rabatarea scaunelor), dar și de unul frontal (57 l).

Tehnologii digitale avansate

IONIQ 5 dispune de tehnologii avansate, pentru o experienta digitala intuitiva. Cabina de dimensiuni generoase integreaza un ecran tactil de 12 inchi pentru sistemul multimedia si un instrumentar digital de 12 inchi.

Modelul este echipat cu: noua versiune a aplicatiei Bluelink®; sistem audio Bose care dispune de opt difuzoare, inclusiv un subwoofer; sistem Head-Up Display cu tehnologie AR (in premiera pentru Hyundai); sistem de recunoastere vocala dinamica pentru controlul: sistemului de climatizare, radioului, deschiderea/ inchiderea trapei, volanului incalzit, scaunelor incalzite/ ventilate s.a.

Fiecare autovehicul comercializat va beneficia de pachetul Hyundai de 5 ani garantie fara limita de kilometri, alaturi de garantia extinsa de 8 ani sau 160.000 de km pentru bateria litiu-ion polimer.

Hyundai IONIQ 5 poate fi admirat de catre publicul larg in perioada 10 – 12 septembrie, in intervalul orar 10.00 – 19.00, in curtea galeriei Tiriac Collection – Calea Bucurestilor, nr. 289, Otopeni (vizitatorii beneficiaza de acces gratuit).

Hyundai dezvaluie viziunea privind viitorul mobilitatii la IAA Mobility 2021