Kia atinge o cotă de piață record în Europa. Cifrele furnizate de ACEA confirmă cea mai bună cotă de piață europeană Kia, de 3.9%.

Conform noilor date publicate de Asociația Producătorilor de Automobile din Europa (ACEA)* Kia a atins cea mai mare cotă de piață a sa din Europa, de 3.9% în prima jumătate a anului 2021.

Kia are o crește dublă fașă de media pieței

Piața autoturismelor din UE, țările EFTA și UK a crescut în general cu 27.1% față de primele șase luni ale anului 2020, când pandemia a închis showroom-urile din întreaga lume.

În aceeași perioadă, creșterea Kia a fost de 40.8%, cu vânzări de 251.236 unități față de anul trecut, comparativ cu 178.393 de unități în aceeași perioadă a anului trecut.

Aceste cifre de vânzări și creșterea procentuală plasează marca pe o poziție egală sau mai mare decât a multor mărci echivalente.

Kia Futuron un nou SUV coupe electric

Jason Jeong, președinte al Kia Europe, a comentat: „Pe măsură ce sectorul auto începe să se recupereze după pandemie, primim clienții înapoi în showroom-urile noastre. De la relansarea mărcii la începutul anului, am văzut o creștere puternică pe piața noastră de automobile și acum am atins cea mai mare cotă de piață a noastră din Europa. Aceasta este o dovadă a puterii noii mărci Kia și a gamei noastre inspiraționale de automobile electrificate și cu emisii reduse.