Nissan Leaf
Nissan Leaf

În urmă cu un an Nissan a prezenta noul Nissan LEAF, noua generație a celui mai vândut vehicul 100% electric la nivel mondial. Noul LEAF, vehiculul electric accesibil publicului larg, dispune in acest moment de cea mai avansată tehnologie pentru acest tip de vehicul, ceea ce îl face emblematic pentru strategia Nissan Intelligent Mobility.

Nissan Leaf
Nissan Leaf

100% electric, disponibil cu un ansamblu de tehnologii ingenioase, noul Nissan LEAF este
primul model al mărcii în Europa echipat cu sisteme inteligente de asistență avansată la
conducere, inclusiv tehnologia e-Pedal. Noul Leaf poate ajunge mai departe grație unei autonomii de 378 km* (NEDC -New European Driving Cycle) după o singură încărcare.
Design-ul exterior şi interior a fost complet revizuit pentru noua generație, propunând un
aspect mai dinamic şi mai seducător.
Noul Nissan LEAF este disponibil pentru comercializare în Romania ca şi în restul Europei din a doua parte a anului 2018.

Nissan Leaf
Nissan Leaf

„Noul Nissan LEAF este pionierul strategiei Nissan Intelligent Mobility, fundamentală pentru
viitorul mărcii Nissan,” a declarat Hiroto Saikawa, președinte și CEO Nissan. „Noul Nissan
LEAF, cu autonomia sa extinsă, împreună cu adoptarea tehnologiilor specifice vehiculului
autonom, precum ProPILOT Park sau e-Pedal, consolidează leadership-ul Nissan pe segmentul vehiculelor electrice. În același timp, noul LEAF prezintă puncte forte esențiale care vor fi preluate şi de gama de modele viitoare Nissan.”

Nissan Leaf
Nissan Leaf

Nissan Intelligent Mobility este strategia cheie Nissan care are ca scop redefinirea rolului
mașinii, ce va deveni mai mult decât un mijloc de transport. Nissan Intelligent Mobility derivă din modul în care vehiculul este condus, cum este propulsat şi cum se integrează în societate.
Noul Nissan LEAF este expresia cea mai evoluată a strategiei Nissan Intelligent Mobility, prin tehnologiile ProPILOT, grupul motopropulsor 100% electric şi capacitatea unică de a relaționa cu şi de a furniza energie clădirilor la care este conectat pentru alimentare.

Nissan Intelligent Power: e-powertrain (sistem de propulsie 100% electric)

Nucleul funcțiilor Nissan Intelligent Power pentru Nissan LEAF este sistemul său de
propulsie 100% electric, care oferă eficiență energetică, dar şi cuplu şi putere
sporite pentru performante dinamice mai bune. Complementar acestui nou sistem de
propulsie este bateria litiu-ion de generație nouă, care oferă putere mai mare dar şi capacitate de stocare a energiei mai mare.
Autonomia noului Nissan LEAF a crescut la 378 km (New European Driving Cycle) după o
singură încărcare. Pentru cei care doresc şi mai multă autonomie, Nissan va lansa la finalul
anului 2018 o versiune premium, echipată cu un propulsor mai puternic şi o capacitate mai
mare a bateriei şi implicit o autonomie extinsă.

Nissan Intelligent Driving: tehnologii proiectate pentru a spori plăcerea de a
conduce, siguranța la volan şi a reduce stresul.

Noul Nissan LEAF prezintă trei tehnologii inteligente în premieră pentru Nissan. Prima tehnologie este sistemul de asistență avansată de conducere ProPILOT. Poate fi folosit în timpul rulării pe autostradă pe o singură bandă, transformând condusul într-o experiență mai relaxantă şi mai puțin stresantă.
A doua tehnologie, ProPILOT Park, va schimba percepția asupra manevrei de parcare.
Când este activată, această tehnologie va prelua controlul asupra coloanei de direcție,
accelerației, frânei şi cutiei de viteze pentru a ghida cu precizie şi în mod complet
autonom vehiculul în locul de parcare. A treia tehnologie, e-Pedal, este un sistem revoluționar ce va transforma modul în care vehiculele sunt conduse. Permite șoferului să pornească, să accelereze, să decelereze sau să oprească vehiculul folosind o singură pedala, cea de accelerație. Atunci când pedala este complet eliberată, frâna regenerativă intervine automat iar vehiculul este oprit complet în mod gradual. Vehiculul își păstrează poziția staționară chiar şi pe suprafețe înclinate, pană când pedala de accelerație este apăsată din nou. Pedala de frână clasică trebuie folosită în situații în care se impune frânarea bruscă.

Nissan Intelligent Integration: conexiunea vehiculului electric cu societatea.

Viziunea revoluționară Nissan despre potențialul vehiculului electric nu se oprește la sistemul de propulsie sau la tehnologiile de mobilitate propuse de noul LEAF. Bateria noului model se poate transforma într-un device mobil de energie.
Tehnologia Vehicle-to-Grid (V2G) combină două modalități de încărcare ce permit vehiculului electric să fie complet integrat în rețeaua de electricitate. Ajută la creșterea capacității de a gestiona fluxuri neprogramate de energie regenerabilă, ajutând la integrarea surselor alternative de energie. Sistemul permite accesul proprietarilor de vehicule electrice Nissan să se conecteze la rețeaua de electricitate şi să joace un rol activ, oferind şi posibilitatea unei surse alternative de venit. Atunci când va fi generalizată şi aplicată la scară largă, tehnologia V2G va schimba regulile jocului pentru posesorii de vehicule electrice Nissan, întrucât vor deveni participanți activi pe piața de energie.
Pentru a contribui la o societate durabilă trebuie găsite soluții mai bune în fiecare zi. Sistemul de stocare a energiei, xStorage, derivă din experiența celor mai buni din industrie pentru a eficientiza consumul de energie casnic.
xStorage Home stochează energia în intervalele orare cele mai economice controlând când şi cum aceasta energie este utilizată, ajutându-i pe consumatori să economisească, dar şi
optimizând întregul sistem energetic. Integrează în mod armonios într-o singură unitate tot
arsenalul hardware şi software necesar pentru a gestiona şi stoca energia de care o casă are nevoie. Utilizat pentru a furniza servicii de tip rețea (Grid services), X-Storage Home ar putea încărca din rețea şi descărca în rețea pentru a genera flexibilitatea necesară creșterii utilizării energiei regenerabile.
Clienții vor beneficia şi de interfața de tip aplicație smartphone cu care este echipat noul LEAF care le va permite să monitorizeze statusul de încărcare a vehiculului, să găsească cea mai apropiată stație de încărcare şi să activeze funcția de pre-încălzire sau pre-climatizare a vehiculului.

Design exterior: silueta elegantă cu accente ‚cool tech’

Design-ul noului a fost inspirat de concept car-ul IDS, prezentat la Salonul Auto Tokyo ediția 2015.
Partea frontală este dominată de semnătura Nissan – grila emblematică V-motion, subliniind faptul că împarte același ADN cu celelalte modele top-seller la nivel global ale gamei, precum Nissan X-Trail, sau favoritul în Europa – Nissan Qashqai. Totuși nuanța de albastru a grilei o diferențiază de restul gamei şi revelează noua semnătura a vehiculului electric Nissan.
Plafonul vitrat adaugă accentuează impresia de fluiditate. Farurile cu LED au design-ul caracteristic Nissan, tip boomerang.

Design interior: ambianta premium

Noul Nissan LEAF propune un interior complet reproiectat, folosind materiale şi finisaje de
calitate mai bună. Pasagerii vehiculului vor aprecia personalizarea interioară a noului model
cu cusături albastre atât pe tapițerie, volan cât şi pe planșa de bord, noua interfață a displayului central full-color de 7 inch. Afișajul display-ului a fost revizuit pentru acces mai facil la principalele funcții – tehnologia Safety Shield, status de încărcare, indicatorul de autonomie şi alte informații oferite de sistemele audio şi de navigație. În unele țări, Apple CarPlay şi Android Auto vor fi disponibile în sistemele de infotainment ale vehiculelor dotate cu sistem de navigație.
Noul Nissan LEAF înlocuiește prima generație a modelului care se mândrește cu performanța de a fi cel mai vândut vehicul electric la nivel mondial. Peste 283,000 clienți au ales LEAF de la lansarea modelului în 2010.

Caracteristici tehnice Nissan LEAF:

Exterior                                                          (mm)
Lungime totală                                                4,480
Lățime totală                                                   1,790
Înălțime totală                                             1,535/1545
Ampatament                                                    2,700
Ecartament fată/spate                                  1,540/1,555
Gardă la sol minima                                           150
Coeficient de aerodinamicitate                        (Cd) 0.28
Pneuri                                                   205/55R16 sau 215/50R17

Baterie
Tip                                                                   Li-ion
Capacitate                                                        40kWh

Motor electric
Denumire                                                           EM57
Putere max                                         110kw(150CP)/3283~9795rpm
Cuplu max                                                 320 Nm/0~3283rpm

Performanțe
Autonomie                                                    378 km(NEDC)
Timp de încărcare (standard)                       16 h(3kW) 8 h(6kW)
Timp încărcare pana la 80%                     (Quick Charging) 40 minute
Viteză maximă                                                   144 km/h


DESPRE NISSAN LA NIVEL GLOBAL
Nissan este constructorul auto care produce şi comercializează peste 60 de modele sub mărcile Nissan, Infiniti şi Datsun. In anul fiscal 2016, compania a vândut 5,63 milioane de vehicule la nivel global, generând un venit de 11.72 trilioane de yeni. Nissan proiectează, produce şi comercializează cel mai vândut vehicul 100% electric din toate timpurile, Nissan Leaf. Sediul global Nissan din Yokohama, Japonia, gestionează operațiunile companiei in șase regiuni: Asia & Oceania; Africa, Orientul Mijlociu & India; China; Europa; America Latina și America de Nord. Nissan are peste 247.500 de angajați implicați in activități de proiectare, cercetare și dezvoltare, producție, logistică și operațiuni de vânzare și marketing. Începând cu 1999, Nissan este partener cu constructorul francez Renault, in cadrul Alianței Renault-Nissan. In 2016, Nissan a achiziționat 34% din acțiunile Mitsubishi Motors, care a devenit astfel al treilea membru al Alianței – un grup ale cărui vânzări
consolidate ajung la aproximativ 10 milioane de unități pe an.

.