BMW i4 M50 Safety Car
BMW i4 M50 Safety Car

Noul BMW i4 M50 Safety Car pentru Cupa Mondială FIM Enel MotoE

Primul Safety Car complet electric de la BMW M

BMW M GmbH va prezenta noul BMW i4 M50 Safety Car pentru Cupa Mondială FIM Enel MotoE cu ocazia Grand Prix-ului de Motociclism al Austriei, care are loc la 15 august pe Red Bull Ring (Austria).

BMW i4 M50 Safety Car
BMW i4 M50 Safety Car

Acesta va înlocui BMW i8 Safety Car, care anterior a condus plutonul în competiţia motocicletelor electrice, care are loc în cadrul programului de susţinere pentru MotoGP.

„Maşina Oficială a MotoGP”

Noua maşină de siguranţă pentru Cupa Mondială FIM Enel MotoE se bazează pe BMW i4 M50, care va fi lansat în noiembrie 2021.

Primul automobil de performanţă complet electric de la BMW M GmbH dispune de câte un motor electric atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate, generând o putere totală de 400 kW/544 CP, şi tehnologia şasiului specifică M, care oferă o dinamică fascinantă.

BMW i4 M50 Safety Car
BMW i4 M50 Safety Car

Experienţa de condus plină de emoţie este subliniată în special de acustica de condus, care a fost dezvoltată special pentru automobilele BMW M electrice. Cu toate proprietăţile sale, BMW i4 M50 reprezintă baza perfectă pentru utilizarea ca Safety Car în MotoE.

Primul M cu un sistem de propulsie complet electric

„Cu BMW i4 M5, intrăm într-o nouă eră şi prezentăm primul nostru M cu un sistem de propulsie complet electric”, spune Markus Flasch, directorul executiv BMW M GmbH.

„Prin primul automobil BMW M electric stabilim cursul pentru un viitor, în care combinaţia dintre automobile extrem de sportive şi performante şi electrificare este o temă interesantă. Arătăm că tot ceea ce oamenii au ajuns să preţuiască la M – experienţa de condus plină de emoţie tipică M, cu sportivitate, putere şi dinamică – este posibilă şi într-un automobil complet electric.

BMW i4 M50 Safety Car
BMW i4 M50 Safety Car

În timp ce versiunea de producţie a modelului Gran Coupé cu patru uşi va intra pe piaţă în toamnă, fanii noştri se pot bucura de premiera mondială pe circuit în această vară. Nu ar putea exista un Safety Car mai potrivit pentru MotoE decât BMW i4 M50 – performanţă pură, complet electrică. Aşteptăm cu nerăbdare premiera de la Spielberg.”

Cupa Mondială FIM Enel MotoE face parte din calendarul Campionatul Mondial MotoGP din 2019. Seria complet electrică, cu motociclete Energica, oferă curse palpitante, cu dueluri directe, şi bătălii interesante pe unele dintre cele mai emblematice circuite din cursele de motociclete.

BMW colaborează cu Black Widow de la Marvel Studios