Hyundai a dezvăluit noi detalii despre „Prophecy”, concept care prefigurează direcția de design a viitoarelor modele Hyundai. Principalele caracteristici ale conceptului electric au fost prezentate de catre Luc Donckerwolke, Chief Design Officer la Hyundai Motor Group.

Foto: Hyundai

Principalele caracteristici ale modelului concept electric au fost de catre Luc Donckerwolke, Chief Design Officer la Hyundai Motor Group, prin intermediul unor materiale video care pot fi vizionate aici https://youtu.be/kjFCVK5sCqw, respectiv https://youtu.be/JUFPY7BGmQU.

„Prophecy” prefigurează direcția de design a viitoarelor modele Hyundai, stabilind în același timp un model pentru autovehiculele electrice ale gamei.

 

Hyundai ProfecyProfilul asemănător unui coupe pare inspirat de mașinile de epoca din anii 1920 – 1930.

Aerodinamica pare excelenta. Jantele permit canalizarea fluxului de aer spre partea laterală a caroseriei, efectul fiind amplificat de spoilerul spate, prin gestionarea forței de apăsare care îmbunătățește stabilitatea autovehiculului, la deplasarea cu viteza mare.

La interior, materialele utilizate sunt ecologice, în timp ce culorile și texturile au fost concepute pentru a oferi o experiență plăcută pasagerilor.

„Termenul Sensuous reflectă componenta emoțională a designului modelelor noastre, in timp ce Sportiness evidențiază dinamismul – sa fii conectat la tot ceea ce se întâmplă în jurul tău’’, a declarat Donckerwolke. „Sensuous Sportiness nu este un nou limbaj sau o nouă filosofie, ci un nou concept utilizat în procesul de dezvoltare a autovehiculelor.”

Hyundai ProfecyFara volan, doar joystick-uri

„Prophecy” utilizează o tehnologie de conducere autonomă. În locul volanului clasic există doua joystick-uri, unul amplasat pe consola centrală, iar celălalt pe marginea portierei. Conducatorul auto poate controla autovehiculul dintr-o poziție confortabilă, având parte de o experiență de condus intuitivă.

Mai mult, 90% dintre funcțiile autovehiculului pot fi accesate prin intermediul butoanelor integrate în joystick-uri. Această configurație ergonomică, denumită „Intuitive Human Interface”, contribuie la sporirea siguranței și a vizibilității.

 Sistemul Smart Posture Care

Pozitia optimă a scaunului poate fi setată manual, pe baza caracteristicilor fizice individuale ale conducătorului auto sau automat, prin intermediul noului sistem „Smart Posture Care” (SPCS).

În modul „smart” pot fi introduse informații, precum înălțimea și greutatea, iar autovehiculul se va adapta automat caracteristicilor individuale ale conducătorului auto. SPCS controlează scaunul, volanul, oglinda și sistemul Head-Up Display.

Hyundai Profecy

O experienta relaxantă

Sistemul infotainment este integrat într-un ecran de mari dimensiuni, care se întinde pe întreaga suprafață a bordului. Atunci când staționează, autovehiculul poate fi utilizat ca spațiu de relaxare.

În „Relax Mode”, poziția scaunelor se ajustează, iar panoul de bord se rotește spre plafon, pentru vizualizarea optimă a informațiilor afișate pe ecran.

Sistemul de purificare a aerului

Prophecy este mai mult decât un vehicul electric cu emisii zero, contribuind si la purificarea aerului, prin intermediul unui sistem de filtrare. Acesta se activează în momentul în care calitatea aerului scade, cu/fără prezența pasagerilor, chiar și atunci când autovehiculul staționează sau se încarcă.

Hyundai ProfecyE-GMP – prima platforma Hyundai EV

După modelul concept 『45, Prophecy este cel de-al doilea vehicul electric al gamei construit pe E-GMP (Electric-Global Modular Platform), prima platformă Hyundai EV.