DS E-TENSE PERFORMANCE
DS E-TENSE PERFORMANCE

Prototipul DS E-TENSE PERFORMANCE a fost conceput pentru a fi un laborator de înaltă performanță menit să accelereze dezvoltarea tehnologiei pentru viitoarele automobile DS Automobiles.

Încă de la lansarea sa în 2014, DS Automobiles a plasat electrificarea în centrul strategiei sale.

Primul constructor auto premium care participă în Formula E, DS Automobiles a profitat de succesul înregistrat în campionatul 100% electric pentru a-și orienta activitatea de cercetare și dezvoltare către o mobilitate mai durabilă.

Jandarmeria franceză se electrifică

Cu o gamă de vehicule 100% electrificate comercializate încă din 2019 își accelerează strategia de electrificare și, din 2024, va lansa noi modele exclusiv 100% electrice.

Pentru a-și menține poziția de lider pe piața electrificării, DS Automobiles se bazează pe expertiza DS PERFORMANCE, departamentul de curse al mărcii, prin dezvoltarea unui prototip ce va testa diferitele inovații de la la bordul viitoarelor automobile DS.

„Obiectivul mărcii DS este de a aplica experiența dobândită în Formula E și expertiza acumulată în urma titlurilor obținute la nivel internațional într-un proiect ce prefigurează mașina electrică de înaltă performanță de mâine. ”
Thomas Chevaucher, Director DS PERFORMANCE.

Caroserie de tip monococă și 815CP

DS E-TENSE PERFORMANCE introduce o caroserie de tip monococă din fibră de carbon cu transmisie preluată de pe un monopost de Formula E.

Geometria suspensiei este capabilă să asigure cea mai bună aderență posibilă pe diverse tipuri de drum, precum pistele urbane, adesea denivelate, și în orice condiții meteorologice.

Sistemul de propulsie este alcătuit din două motoare electrice care oferă o putere combinată de 600 kW (250 kW în față și 350 kW în spate), adică 815 CP și un cuplu la roată de 8.000 Nm.

Rezultat direct al evoluțiilor înregistrate de DS PERFORMANCE în Formula E, aceste două motoare electrice oferă un randament excepțional. Cu o capacitate inedită de regenerare de 600 kW, grupul motopropulsor DS E-TENSE PERFORMANCE prioritizează cea mai bună utilizare a energiei.

DS E-TENSE PERFORMANCE păstrează un sistem de frânare cu discuri și plăcuțe ce asigură siguranta la bord, în timp ce sistemul de regenerare este folosit pentru franare.

Bateria compactă este găzduită de un cadru compozit din carbon-aluminiu conceput de DS PERFORMANCE și amplasat în poziție centrală în partea din spate pentru o distribuție optimă a greutății 50/50.

Bateria ce echipează DS E-TENSE PERFORMANCE a fost inspirată de cursele de mașini electrice și dezvoltată în colaborare cu TotalEnergies și filiala sa, Saft.

Rezultat al cercetărilor efectuate de acesta din urmă, bateria ascunde o chimie inovatoare și un sistem de răcire imersiv pentru celule, în contradicție cu tehnologia actuală – grație unei soluții personalizate, Quartz EV Fluid.

Bateria permite faze de accelerare și regenerare de până la 600 kW, precum și explorarea de noi căi pentru generațiile viitoare de vehicule de serie.

Schița viitorului limbaj de design oferit de DS Automobiles

Laborator de înaltă performanță, DS E-TENSE PERFORMANCE este, de asemenea, un domeniu de explorare pentru DS DESIGN STUDIO PARIS.

Partea frontală propune în locul grilei un ecran ce afișează logo-ul DS Automobiles cu un efect tridimensional – precum o vitrină – cu o secvență specială de bun venit, care amintește de concepul DS AERO SPORT LOUNGE.

Noile lumini de zi dispuse pe ambele părți asociază tehnologia și stilul cu o finețe inedită pentru a oferi o lumină de anvergură. Acestea sunt formate din 800 de LED-uri. Două camere video poziționate în locul farurilor completează identitatea vizuală a DS E-TENSE PERFORMANCE.

În acord cu linia aerodinamică, caroseria popune o culoare de interferență, cu efect de scarabeu. În funcție de condițiile exterioare și de unghiul din care este privită, percepția culorii se schimbă și oferă un efect de contrast izbitor cu suprafețele vopsite în negru lucios, care se întind până la capotă. Roțile de 21 inch introduc un profil aerodinamic cu inserții unice.

Cockpit-ul a fost proiectat pentru a colecta date. Scaunele tip cupă și un volan împrumutat de la monopostul de Formula E creează o ambianță de înaltă performanță. Confortul și atenția acordată detaliilor se reflectă, de asemenea, prin tapițeria specifică din piele neagră.

Focal vine la bordul DS E-TENSE PERFORMANCE cu un sistem de sunet Hi-Fi FOCAL Utopia care introduce o pereche de difuzoare exclusiviste Scala Utopia Evo în culorile prototipului, pentru o semnătură sonoră unică.

Un laborator de înaltă performanță în acțiune

Echipa DS PERFORMANCE va organiza primele teste cu DS E-TENSE PERFORMANCE începând cu februarie 2022.

Jean-Éric Vergne, ambasadorul E-TENSE, și Antonio Felix da Costa, ambii campioni la Formula E, vor urca la volanul prototipului pentru a finaliza procesul de dezvoltare al acestuia, înainte de a începe testele pe piste și drumuri deschise.

Datele reale cu privire la performanța DS E-TENSE PERFORMANCE vor fi dezvăluite ulterior.

DS E-TENSE PERFORMANCE va fi pilotat în NFT

Prototip unic din punct de vedere fizic, DS E-TENSE PERFORMANCE va fi disponibil și în  NFT. Patru serii diferite vor fi oferite între 7 februarie și 23 octombrie, de la dezvăluirea prototipului și până la Salonul Auto de la Paris.

Din 7 februarie, 100 DS E-TENSE PERFORMANCE „100’ Series – 100% Electric” – un NFT vândut pe zi – va propulsa DS Automobiles în acest univers.

În aceeași zi, va începe o licitație de 50 de zile pentru versiunea DS E-TENSE PERFORMANCE „100’ Series – 0-100kph in 2s”, limitată la două exemplare.

Dezvoltate de GOATi Entertainment, modelele DS E-TENSE PERFORMANCE NFT vor fi disponibile și vor putea fi conduse pe platforma Pavillion.

Marca DS Automobiles

Animată de spiritul avangardist și de moștenirea excepțională a modelului 1955 DS, marca DS Automobiles, lansată în 2015, își propune să întruchipeze know-how-ul franțuzesc în materie de automobile de lux.

Concepute pentru clienții dornici să-și exprime propriul stil și aflați în căutarea tehnologiilor de ultimă oră, modelele DS îmbină rafinamentul și tehnologiile avansate. Marca DS lansează, odată cu DS 3 CROSSBACK, DS 4, DS 7 CROSSBACK și DS 9 o gamă de vehicule de talie mondială.

Singura marcă dublă campioană în Campionatul de Formula E (categoriile Echipe și Piloți) în 2019 și 2020, DS Automobiles este în fruntea electrificării mobilității și oferă toate modelele sale în versiune electrificată.

Sub semnătura E-TENSE, marca DS Automobiles propune motorizări 100% electrice și plug-in hybrid cu până la 360 CP și tracțiune integrală. Din 2024, toate modelele noi lansate de marca DS Automobiles vor fi numai în versiune 100% electrică.

Pentru clienții săi exigenți, DS Automobiles a creat experiența DS „ONLY YOU”, programul său de servicii exclusive pentru o experiență de brand unică.

Prezentă în 41 de țări, marca DS a creat și dezvoltat o rețea de distribuție exclusivistă care include 400 DS STORES și DS SALONS la nivel mondial.