VW-EURO-2020

Volkswagen partenerul oficial de mobilitate al UEFA EURO 2020.
Ochii fanilor fotbalului au fost îndreptați spre București sâmbăta trecută: în capitala României au fost trase la sorți cele șase grupe ale Campionatului European de Fotbal 2020.

Am salutat de la bun început ideea unui Campionat European fără frontiere. Acest turneu are o valoare simbolică, deosebită pentru Volkswagen: trei sferturi din angajații noștri locuiesc în Europa. Tocmai din acest motiv o Europă unită cu un comerț transfrontalier este extrem de importantă pentru noi”, spune Jürgen Stackman, membru al consiliului de administrație pentru vânzări și marketing la Volkswagen.

Mobilitate electrică

Volkswagen partenerul oficial de mobilitate al UEFA EURO 2020 nu doar că va promova mobilitatea electrică pe parcursul Campionatului European, ci va veni și cu oferte și soluții concrete.

De exemplu, 13.000 de promotori ai mobilității Volkswagen vor fi prezenți în zonele de interes din orașele gazdă.

Aceștia sunt voluntari, ușor de identificat prin felul în care vor fi îmbrăcați, voluntari ce vor fi familiarizați cu orașele respective si vor putea răspunde la toate întrebările vizitarorilor legate de transport și puncte de interes. De exemplu: ce metrou te duce cel mai repede la stadion, unde se află cea mai apropiată stație de autobuz sau care este cel mai rapid traseu către hotel.

“Scopul nostru pe termen lung este ca fanii să se gândească din prima la Volkswagen când vine vorba despre mobilitate”, explică Stackmann.

Promotorii mobilității Volkswagen vor fi prezenți oriunde există o concentrare de fani, de exemplu în aeroporturi, în centrul marilor orașe sau în alte astfel de locații.

Aplicația UEFA EURO 2020

Mai mult, Volkswagen va oferi un serviciu de ride-pooling în majoritatea celor 12 orașe ale Campionatului European.

Aplicația oficială UEFA EURO 2020 le va permite fanilor și oaspeților să rezerve plimbări gratuite într-o zonă definită din centrul orașului.

Un algoritm special va determina pasagerii ce pot avea o destinație similară cu cea a șoferului vehiculului, cum ar fi zona fanilor, gara sau vreun pub/ bar.

Astfel ideal, mai mulți pasageri împărtășesc un vehicul și contribuie la ușurarea traficului din orașele deja supraaglomerate în timpul evenimentelor sportive de anvergură.

Volkswagen ID.3 1ST ajunge în premieră în România

 

Renault EZ-GO, un vehicul complet electric conceput pentru transportul în oraș