BMW iX încărcat la Tesla Supercharger
BMW iX încărcat la Tesla Supercharger

BMW extinde opţiunile de încărcare a automobilelor electrice pentru clienţii din SUA şi Canada, cu acces la reţeaua Tesla Supercharger.

Într-un efort continuu de a oferi clienţilor săi cea mai bună experienţă posibilă de încărcare a automobilelor electrice, BMW of North America şi Rolls-Royce Motor Cars NA au anunţat că şoferii de automobile electrice BMW, MINI şi Rolls-Royce din SUA şi Canada, echipate cu Combined Charging System (CCS), vor avea acces la staţiile Tesla Supercharger desemnate la începutul anului 2025.

„Cu şase modele BMW, MINI şi Rolls-Royce electrice disponibile acum pe piaţa din SUA şi multe altele care urmează, este prioritatea noastră principală să asigurăm conducătorilor noştri acces uşor la încărcare fiabilă şi rapidă”,

a declarat Sebastian Mackensen, preşedinte şi director executiv al BMW of North America. „Acest acord este cel mai recent din efortul nostru continuu şi de lungă durată de a extinde opţiunile de încărcare pentru clienţii noştri, pe măsură ce continuăm drumul către electrificare.”

Companiile vor colabora în următoarele luni pentru a crea o experienţă perfectă pentru clienţi, care să le permită conducătorilor BMW, MINI şi Rolls-Royce să găsească şi să acceseze Superchargers disponibile pe afişajul automobilului lor şi să efectueze plăţi prin aplicaţia de brand a automobilului respectiv.

Ca parte a acordului, BMW Group va adopta, de asemenea, standardul de încărcare nord-american (NACS) pentru automobilele sale electrice din SUA şi Canada, începând din 2025.

Acest acord este independent de angajamentul recent anunţat al BMW NA, cu alţi şase producători de automobile, de a crea un joint-venture care va construi o nouă reţea de încărcare de mare putere a automobilelor electrice în America de Nord.

Noul joint-venture va construi cel puţin 30.000 de încărcătoare noi în zonele metropolitane şi de-a lungul autostrăzilor majore, care vor fi accesibile conducătorilor tuturor automobilelor electrice de la orice producător auto care utilizează standardele de încărcare CCS sau NACS. Joint-venture-ul este de aşteptat să fie înfiinţat în acest an, sub rezerva condiţiilor obişnuite de încheiere şi a aprobărilor de reglementare.