Citroën ECO - Chalki
Citroën ECO - Chalki

Marca Citroën vrea să investească în insula grecească Chalki și să participe la proiectul de transformare a insulei într-un spațiu al mobilității durabile, fără emisii de gaze cu efect de seră.

Chalki a devenit un laborator al Europei, în care tranziția energetică este implementată împreună cu mai mulți parteneri, lideri în domeniile lor de expertiză, precum Grupul Syngelidis, importatorul grec al mărcii Citroën sau Vinci și Akuo Grecia. Acest demers reflectă abordarea inovatoare a mărcii Citroën și se înscrie în convingerea că mobilitatea ar trebui să fie accesibilă pentru toți.

„Suntem foarte încântați să colaborăm cu Insula Chalki la acest proiect excepțional. … Ne-am asumat angajamentul de a face electrificarea accesibilă pentru toți și ne face o deosebită plăcere să contribuim la transformarea insulei Chalki într-o insulă autonomă, conectată și durabilă”, afirmă Vincent Cobée – Director General marca Citroën.

 

Chalki – o economie cu „zero emisii”

Procesul de transformare a insulei Chalki într-o economie cu „zero emisii” a debutat odată cu semnarea protocolului de colaborare dintre guvernul elen, Citroën și Grupul Syngelidis, Vinci și Akuo Grecia. Marca Citroën și Grupul Syngelidis depun eforturi semnificative pentru a oferi o gamă de vehicule electrice care vor funcționa doar cu energie regenerabilă. Obiectivul este ca toți rezidenții și toate companiile de pe insulă să beneficieze de acest progres.

Citroën ECO - Chalki
Citroën ECO – Chalki

Electrificarea este în prezent una dintre principalele provocări ale industriei auto, iar Citroën este un deschizător de drumuri. Marca își dorește ca toți rezidenții și toate autoritățile publice să profite din plin de vehiculele electrice disponibile pe insulă.

O flotă Citroen de vehicule electrice

Pentru început, Citroën va pune la dispoziția autorităților publice din insula Chalki o flotă de 6 vehicule 100% electrice. 2 modele Ami vor fi livrate Poliției și Gărzii de Coastă, 2 ë-C4 și 1 ë-Spacetourer vor ajunge la municipalitatea insulei Chalki, în timp ce 1 ë-Jumpy va fi livrat Comunității energetice din Chalki. Pentru 2 dintre aceste modele va exista un leasing gratuit timp de 48 de luni, după care Citroen le va răscumpăra și le va dona municipalității insulei Chalki.

Citroën ECO - Chalki
Citroën ECO – Chalki

Acest proiect va schimba viețile mai multor persoane pentru moment, dar acesta este doar începutul. Prin această inițiativă de a transforma Chalki într-o economie „verde”, fără emisii, Citroën deschide calea unui viitor mai bun și demonstrează că electrificarea este cea mai bună soluție ”, adaugă Vincent Cobée.

Toate vehiculele tradiționale vor fi înlocuite cu vehicule electrice

Această tranziție urmărește să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor de la insula Chalki. Citroën și Grupul Syngelidis au pus deja lucrurile în mișcare printr-o serie de inițiative. Tendința este de a electrifica flota de vehicule prezentă pe insula, cu obiectivul de a înlocui toate vehiculele termice tradiționale cu vehicule electrice.

Citroën ECO - Chalki
Citroën ECO – Chalki

Grație unui plan de dezvoltare pentru o mobilitate inteligentă și neutră la nivel climatic, marca Citroën va oferi locuitorilor și companiilor de pe insulă posibilitatea de a achiziționa vehicule cu zero emisii la prețuri accesibile, printr-o gamă largă de opțiuni de mobilitate ECO și inteligentă, de la cvadriculurile ușoare la vehiculele de pasageri și comerciale, cu utilizarea gratuită a tuturor tehnologiilor inovatoare și aplicațiilor conectate pe care le încorporează.

Locuitorii insulei vor cunoaște o îmbunătățire semnificativă a calității vieții lor, cu mai puțin zgomot, o mai bună calitate a aerului, un mediu mai curat și costuri reduse la energie.

Citroën ECO - Chalki
Citroën ECO – Chalki

„Ne face o deosebită plăcere și suntem încântați de contribuția pe care Grupul Syngelidis și Citroën o au la acest proiect important care se derulează pe insula Chalki. Conform obiectivului de a reduce amprenta de carbon, stabilit în cadrul inițiativei „Chalki Green – Smart Island”, marca Citroën susține cu fermitate ambiția comună a guvernului elen, ambasadei Franței și a comunității franceze de afaceri și se angajează să promoveze mobilitatea electrică fără emisii de CO2.”, afirmă dl. Polychronis Syngelidis, Președintele Grupului Syngelidis.

O insulă verde cu vehicule electrice

Abordarea concretă și pragmatică de a face din Chalki o insula verde cu vehicule electrice și de a începe transformarea imediată a acesteia într-o insula durabilă cu o mobilitate neutră in punct de vedere climatic a atras cu adevărat marca Citroën și reflectă angajamentul mărcii față de mobilitatea durabilă. Cu sprijinul Citroën, Chalki devine prima insula „GREEK-ECO”.