Engelberg Tourer
Engelberg Tourer

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a prezentat la cea de-a 79-a ediție a Geneva Motor Show, în premieră mondială, crossover-ul SUV de nouă generație MITSUBISHI ENGELBERG TOURER. Încorporând motto-ul  „Drive your Ambition”, MITSUBISHI ENGELBERG TOURRER folosește propriile tehnologii avansate ale mărcii privind electrificarea și controlul trasmisiei pe toate roțile (4WD) pentru a ridica atractivitatea SUV-ului la un nou nivel.

Engelberg Tourer
Engelberg Tourer

MMC va oferi și demonstrații la standul său legate de DENDO DRIVE HOUSE (DDH) – un nou ecosistem de energie permițând proprietarilor să genereze, să stocheze și să alimenteze automat mașina și casa, accentuând valoarea vehiculelor electrice. DDH, oferit clienților în showroom atunci când achiziționează EV/PHEV din reprezentanțele MMC, este un sistem bazat pe V2H*2 pe care MMC planifică să îl ofere în Japonia și Europa din 2019. 

 1. MITSUBISHI ENGELBERG TOURER

1)      Concept

Engelberg este o binecunoscută stațiune de schi din regiunea centrală a Elveției, care oferă priveliști panoramice minunate, recunoscută de asemenea pentru traseele îngrijite, traseele provocatoare în afara pistelor ce oferă distracție freestyle și freeriding pentru schiori și snowboarders.

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER este un plug-in hybrid EV (PHEV) cu Motor dublu, 4WD. Ridicându-se la renumele Engelberg Tourer, oferă un nivel ridicat de performanțe de rulare care permit șoferului să se bucure de condus pe orice vreme sau orice suprafață de drum cu încredere. Împreună cu autonomia mare inerentă PHEV, acest concept permite călătorii în afara orașului către locuri fără infrastructură de încărcare. Ambalajul excelent combină capacitatea de acomodare a pasagerilor cu o mulțime de spațiu de depozitare pentru a permite familiei și prietenilor sa petreacă timp plăcut pe drumul către destinație. Stârnește curiozitatea șoferului și a pasagerilor și spiritul de aventură împingându-i să meargă mai departe, un pas dincolo de experiența anterioară.

2) Designul

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER, așa cum sugerează numele, a fost proiectat ca un SUV crossover sportiv, elegant și funcțional. Am reușit să obținem un design care abundă în Mitsubishi-ness. Eleganța caroseriei conferă expresivitate forței și fiabilității, ceea ce îi permite să abordeze orice tip de drum. Interiorul oferă spațiu generos în cabină, care permite mai multor pasageri să se bucure de călătorie în confort deplin și denotă un nivel de calitate și funcționalitate subliniate de atenția la detalii. Printre caracteristicile care contribuie la calitățile sale de SUV pentru un stil de viață mai activ se numără lămpile de ceață montate la o cutie cu deschidere/închidere automată pe acoperiș și protecții inferioare pentru barele din față și spate.

3)      Tehnologii la bord

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER preia sistemul PHEV cu motor dublu al MMC dezvoltat pentru Outlander PHEV și folosind electrificarea de generație următoare și tehnologiile de control pe toate roțile evoluează către un sistem de propulsie pentru vehicule și mai atractive. În plus, combinația între sistemul PHEV și tehnologiile conectate înseamnă că MITSUBISHI ENGELBERG TOURER poate fi condus pe orice fel de vreme și pe toate tipurile de șosele cu mare încredere.

<Sistemul PHEV>

 • MITSUBISHI ENGELBERG TOURER folosește un sistem PHEV potrivit pentru un crossover SUV de top de ultimă generație. Bateria de înaltă capacitate este montată sub podea în regiune de mijloc a vehiculului. Utilizează un sistem cu motor electric dublu al MMC, un motor în față și unul în spate, cu putere ridicată și înaltă eficiență, furnizând în același timp o cabină spațioasă care permite 3 rânduri de scaune.
 • Motorul termic este de 2,4L pe benzină și a fost proiectat pentru sistemul PHEV. În modul hibrid, motorul acționează ca un generator de înaltă putere și obține un raport ridicat de regenerare, în timp ce cilindreea mai mare contribuie la funcționarea mai silențioasă și confera un consum mai eficient de combustibil. Pe lângă eficiența mai ridicată a sistemului PHEV, MITSUBISHI ENGELBERG TOURER folosește tehnologii care contribuie la reducerea consumului, ca de exemplu clapetele de la grila radiatorului care reduc rezistența la înaintare.
 • MITSUBISHI ENGELBERG TOURER are o autonomie EV de peste 70km (ciclu WLTP), iar cu o baterie complet încărcată și rezervorul de combustibil plin are o autonomie totală de peste 700km (WLTP). Acest lucru înseamnă că șoferul și pasagerii se pot bucura de un drum lin, intens și silențios inerent unui EV pentru și mai mult timp.

<Sistemul 4WD>

 • MITSUBISHI ENGELBERG TOURER folosește sistemul 4WD full-time cu motor electric dublu al MMC care oferă putere ridicată, motoare de înaltă eficiență care acționează axele din față și spate și, aplicând know-how-ul dezvoltat pentru gama Lancer Evolution, folosește Active Yaw Control (AYC*3) pentru a adapta cuplul distribuit între roțile din față. Aceste componente sunt folosite împreună cu sistemul integrat MMC de control al conduitei vehiculului Super All-Wheel Control (S-AWC), care aduce îmbunătățiri dramatice în performanța dinamică – accelerație, virare, oprire – prin controlarea integrală a forței de frânare la fiecare roată (Anti-lock Braking System, ABS) și a puterii motoarelor din față și din spate (Active Stability Control, ASC*4).
 • Transmisia Twin Motor 4WD furnizează o distribuire remarcabilă a cuplului față/spate și se distinge printr-o senzație specială vis-a-vis de accelerație proprie motoarelor electrice, care generează cuplu maxim instant. Controlul distribuirii cuplului între roțile din față îmbunătățește performanțele pentru a furniza un nivel de manevrabilitate prompt și plăcut, inimaginabil la o mașină de această dimensiune. De asemenea crește stabilitatea reducând alunecarea roții pe suprafețe degradate și acoperite cu zăpadă, pentru a se asigura că se transmite maxim de cuplu către suprafața de drum.

*3…Folosind unghiul volanului, coeficientul de deviere, cuplul, presiunea de frânare, viteza roților și alte informații pentru a determina în mod exact intenția șoferului și comportamentul vehiculului, sistemul controlează cuplul distribuit către roti precum și forța de frânare la roțile din față, astfel încât comportamentul vehiculului să reflecte fidel și sigur intenția șoferului.

*4…Reduce instabilitatea în comportamentul vehiculului care rezultă din suprafețele de drum alunecoase sau din viraje bruște.

<Connected Car System>

 • Când șoferul introduce destinația în sistemul de navigație de la bord, Connected Car System se folosește de informații legate de vreme, temperatură, topografie, trafic și condițiile de drum pentru a selecta modul de condus optim și pentru a adapta distribuția cuplului prin intermediul gestionării energiei bateriei și a sistemului S-AWC. Acest lucru permite condusul în siguranță și confortabil și contribuie la economia de combustibil.

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER se folosește de acționarea prin motorul electric pentru a furniza performanțe puternice și în același timp o excelentă grijă față de mediu. Cu capacitatea sa rulare point-and-go și controlul pe toate roțile care furnizează stabilitate remarcabilă, permite șoferului să accelereze, să vireze și să frâneze în siguranță și cu precizie urmând linia proiectată în orice condiții meteo și pe orice suprafață de drum.

 1. DENDO Drive House (DDH)

DENDO DRIVE HOUSE (DDH) este un sistem pre-asamblat ce cuprinde EV/PHEV, un încărcător bi-direcțional, panouri solare și baterie pentru acasă și este proiectat pentru utilizarea acasă. Acesta este un serviciu de achiziționare disponibil la reprezentanțele MMC ce îmbină vânzarea, instalarea și întreținerea ulterioară*5 a componentelor sistemului. Pachetul permite clientului să își încarce EV/PHEV acasă folosind energie solară și să furnizeze electricitate de la EV/PHEV casei. DDH aduce avantaje clientului, printre care economie la costurile cu electricitatea și furnizarea unei surse de curent în caz de urgență.

Engelberg Tourer
Engelberg Tourer

*5…În anumite țări și regiuni, instalarea și întreținerea ulterioară va fi preluată de sub-contractanți externi.

<Beneficiile DENDO Drive House (DDH)>

 • Sistemul DDH oferă beneficii financiare semnificative. Clientul poate reduce costurile cu combustibilii folosind panourile solare pentru a genera curent pe timpul zilei pentru încărcarea EV/PHEV și a bateriilor de stocare domestice, în timp ce noaptea pot reduce costurile cu energia folosind un încărcător bi-direcțional pentru a furniza curent casei de la EV/PHEV.
 • Clientul poate contribui la crearea unei societăți cu amprentă scăzută de carbon folosind electricitatea generată de panourile solare pentru a alimenta dispozitive electrocasnice sau pentru a asigura curentul pentru EV/PHEV.
 • DDH oferă o sursă de curent în caz de urgență, care poate furniza curent de la EV/PHEV sau bateria de stocare pentru a alimenta electrocasnicele din casă.
 • DDH este oferit ca un pachet la reprezentanța Mitsubishi, făcând lucrurile mai ușoare pentru client la cumpărarea tuturor componentelor sistemului.

Mitsubishi Motors lucrează pentru a face viața clienților mai bogată și mai confortabilă prin electrificarea vehiculelor. În mers, vehiculele electrice răspund fidel la intențiile șoferului. Când este parcat, este un partener pe care vă puteți baza. DDH este o propunere care aduce un nou tip de valoare electrificării vehiculelor.